Thursday, October 18, 2007

To Bee or not to Bee..

Δεν είναι μόνο το clickbee που με κάνει να αισθάνομαι τελευταία πως θέλω να μεταμορφωθώ σε μελισσούλα. Είναι το ίδιο το χρυσόμαυρο και υπέροχο αυτό μελιστάλαχτο ζουζούνι με τις τόσες αρετές. Είναι που ζηλεύω το σοφό αυτόν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους που έχει αντέξει στους αιώνες, που τις κάνει τόσο αρμονικά να συντονίζονται και να κάνουν αυτό που τους ορίζει η φύση.

Tι όμορφο που ακούγεται. Να σε ορίζει η Φύση.

Για τους επιστήμονες εδώ και χρόνια οι μέλισσες αποτελούν περιβαλλοντικό δείκτη. Αυτό γιατί οτιδήποτε μολυσμένο δεν το αγγίζουν για να μη μεταφέρουν τίποτα τοξικό στην κυψέλη τους. Πρόκειται επίσης για υπάρξεις με ισχυρό το αίσθημα του εθελοντισμού αφού φροντίζουν όχι μόνο να συλλέξουν το μέλι τους αλλά και να γονιμοποιήσουν ένα σωρό φυτά. Θα' λεγε κανείς πως είναι οι "μαμές" των λουλουδιών! Oι μελισσούλες είναι η απόδειξη πως όταν χάνεται η επικοινωνία όλα αποδιοργανώνονται και τέλος ξεψυχούν.


Διαβάζοντας το αφιέρωμα για τις "μελιστάλαχτες" και εμπνευσμένη από το enaclick, σκέφτομαι πόσα πολλά κοινά μπορούμε να έχουμε εμείς, τα ζουζούνια της blogόσφαιρας με τις μελισσούλες!
Ποιος άλλωστε δε θα' θελε να ζήσει μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο λουλούδια, χρώματα και μέλι;

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_13/10/2007_1286984

Οι μελισσούλες χάνονται. Ε, δε χάθηκε και ο κόσμος. Ή μήπως ...





4 comments:

clickbee said...

To Bee ! To Bee !
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Είμαστε κι εμείς, τα νοήμονα bee-ings κομμάτι της φύσης και προφανώς ανήκουμε στους παρασιτικούς οργανισμούς ! Αλλά δεν απελπίζζζζζομαι. Η φύση ξέρει, το σύμπαν έχει κανόνες που δεν παραβαίνονται με τίποτα !! Cool !! Ας παίξει ο καθένας το ρόλο του, το τέλος είναι μακριά αλλά το τώρα είναι τώρα και μόνο αυτό εξαρτάται από εμάς !!

bicoutti said...

Είσαι απ' τα ζουζζζζζούνια που με τραβάνε μαζί τους στο φως!

Lepouras said...

Και εγω που λέγομαι...Μελισσαρόπουλος(!)θα δώσω ένα δυνατό τσιμπήμα σε όποιον "κοιμάται" ακόμα. To be a bee is better...

bicoutti said...

@lepouras

Ααα... Με τέτοιο επίθετο αγαπητέ κουβαλάς μεγάλο χρέος! Ξεκίνα λοιπόν τα τσιμπήματα προτού μας ανακαλύψει ο.... Αντισταμινακόπουλος (συμπατριώτης)

;-)